Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2008


ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ…

Στις 7 Οκτώβρη σε μπλόκο των Ο.Π.Κ.Ε στον Αλμυρό έγινε καταδίωξη αυτοκινήτου που δε σταμάτησε για έλεγχο. Οι μπάτσοι ακινητοποιούν το ΙΧ και πυροβολούν τους επιβαίνοντες που προσπαθούν να διαφύγουν. Σκοτώνουν έναν από τους επιβαίνοντες με σφαίρα στο κεφάλι με την πρόφαση πως οπλοφορούσαν ενώ στο σημείο βρέθηκαν κάλυκες μόνο από τα όπλα των Ο.Π.Κ.Ε.

Στις 4 Νοέμβρη σε μπλόκο των Ο.Π.Κ.Ε. στην Αργαλαστή έγινε έλεγχος σε δύο κατοίκους της περιοχής. Τους υπέβαλαν σε εξευτελιστική σωματική έρευνα (ξεγύμνωμα στη μέση του δρόμου, βρισιές, προπηλακισμοί). Στη συνέχεια χωρίς κανένα λόγο και χωρίς κανένα εις βάρος τους στοιχείο, τους μετέφεραν στο Α.Τ. Μηλεών όπου τους ξυλοκόπησαν με τη συνδρομή και των υπόλοιπων μπάτσων του τμήματος. Χωρίς ένταλμα εισαγγελέα μπούκαραν στα σπίτια τους και απογοητευμένοι από την έλλειψη οποιουδήποτε ενοχοποιητικού στοιχείου, τους μετέφεραν ξανά στο Α.Τ. Μηλεών όπου τους ξυλοκόπησαν για δεύτερη φορά. Το μίσος τους συνεχίστηκε ακόμα και όταν αφέθηκαν ελεύθεροι όπου προπηλακίστηκε ο ένας από τους δύο δημόσια στην πλατεία Μηλεών.

Αυτά τα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα αλλά αποτελούν μια καθημερινότητα που δεν έρχεται πάντα στην επιφάνεια.

Η αυξανόμενη καλλιεργημένη τρομολαγνεία που μεθοδικά σχεδιάζεται και σαν καρκίνωμα εισβάλει στις ζωές μας, σκοπεύει στην διάχυση του φόβου στο σύνολο της κοινωνίας για να σπάσει τη συνοχή της, μέχρι να παραδοθεί συναινετικά στα δόντια του κτήνους που λέγεται κράτος και εξουσία.

Τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τα δελτία τύπου της αστυνομίας σαν είδηση και προβάλουν σαν κοινωνικό αίτημα την μεγαλύτερη ασφάλεια μέσω της αύξησης της παρουσίας της αστυνομίας και των λοιπών σωμάτων ασφαλείας.

Αν όμως η αστυνομία ήθελε να προσφέρει ασφάλεια στην κοινωνία, τότε θα έπρεπε να συλλάμβανε τους τοκογλύφους τραπεζικούς, τους μιζαδόρους πολιτικούς, τους οικοκτόνους βιομηχάνους που πουλάνε ορυκτέλαια για λάδι φαγητού, τους ληστές των ασφαλιστικών ταμείων, τους όσιους κτηματομεσίτες…

Αντ’ αυτού τα ένστολα μαντρόσκυλα του κράτους συμπεριφερόμενοι σαν στρατός κατοχής, και όταν δεν ξυλοκοπούν φοιτητές και απεργούς, όταν δεν βασανίζουν μετανάστες, όταν δεν καταστέλλουν αγωνιζόμενους κατοίκους και όταν δεν σκοτώνουν αδιακρίτως, αναλαμβάνουν την προστασία μαγαζιών, εμπορεύονται γυναίκες, πουλάνε ναρκωτικά…

Οι μπάτσοι είναι ένα παρασιτικό απόστημα στην κοινωνία που χρειάζεται να σπάσει. Άλλωστε η εγκληματικότητα δημιουργείται από το ίδιο το σύστημα και αυξάνεται όσο η ανέχεια και οι κοινωνικές ανισότητες οξύνονται. Η κοινωνία μέσα από δεσμούς αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας και συντροφικότητας μπορεί να λύσει μόνη της τα προβλήματά της χωρίς διαμεσολάβηση και να σταθεί ενάντια και απέναντι στο ιδεολόγημα της ασφάλειας και της αστυνομοκρατίας.

Όταν χτυπάγανε μετανάστες, δεν μιλούσες γιατί δεν ήσουν μετανάστης...

Όταν χτυπάγανε φοιτητές, δεν μιλούσες γιατί δεν ήσουν φοιτητής...

Όταν χτυπάγανε απεργούς, δεν μιλούσες γιατί δεν ήσουν απεργός...

και όταν θα έρθουν για σένα δεν θα είναι κανένας για να μιλήσει.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ;

ΠΟΡΕΙΑ Σάββατο 29.11.08 Πανεπιστήμιο (Θόλος) 12.00

Αναρχικοί/κές, Αντιεξουσιαστές/τριες από Βόλο